eltandborste

Fördelar med eltandborste

eltandborsteDu vet garanterat att du bör borsta tänderna två gånger per dag, morgon och kväll, för att upprätthålla en god munhälsa. Vad du kanske inte vet är att manuell tandborstning inte är det optimala sättet att rengöra dina tänder. Tandborsten kommer inte åt överallt och om du slarvar det minsta finns risken att du inte får bort all plack.

Ett bättre alternativ är att använda en eltandborste. Det finns många olika varianter av eltandborstar men de flesta fungerar på så sätt att borsthuvudet oscillerar från sida till sida med mängder av svängningar per sekund. På så sätt kan man säga att tänderna gnuggas rena från plack. Eftersom eltandborstens huvud oscillerar många fler gång per sekund än vad som är möjligt genom manuell tandborstning blir tänderna renare.

En annan fördel med att använda eltandborste är att tandköttet masseras på ett bättre sätt än om du använder en vanlig tandborste. Det är viktigt att massera tandköttet för att minska risken för inflammationer. En tandköttsinflammation kan göra mycket ont och i vissa fall leda till tandlossning.

Genom att borsta tänderna två minuter åt gången två gånger om dagen med en eltandborste kan du vara säker på att dina tänder håller sig rena och friska. Glöm dock inte tandtråden. Inte ens en eltandborste kommer åt att rengöra mellan tänderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *