dålig andedräkt

Lider du av dålig andedräkt?

dålig andedräktOm du är intresserad av att bleka dina tänder och få ett fräschare och mer attraktivt leende kan du med fördel även se över hur din andedräkt är. Om du lider av dålig andedräkt kan ju den positiva effekten av ditt nya leende kännas mindre påtaglig.

Dålig andedräkt kan uppstå av många olika orsaker, till exempel halsont eller inflammationer i tandköttet. Vanligast är dock att det är vid matsmältningen som den dåliga andedräkten uppkommer. Munnen innehåller mängder av bakterier. När bakterierna kommer i kontakt med kolhydrater och proteiner från maten du äter bildas svavelföreningar. Svavel har, som du säkert vet, inte den mest angenäma doften.

Bli av med den dåliga andedräkten

För att bli av med eller lindra tillfällig eller kronisk dålig andedräkt kan du använda dig dels av munvårdsprodukter som så att säga maskerar den dåliga lukten, och dels av munvårdsprodukter som angriper själva orsaken till dina problem. Tandkräm, munskölj och tuggummin är exempel på den första typen av produkter. Speciellt utvecklade produkter mot dålig andedräkt som innehåller zinkacetat eller klorhexidin är exempel på den senare.

Förutom att använda munvårdsprodukter mot dålig andedräkt gör du givetvis klokt i att noga sköta din munhygien. Borsta tänderna två gånger om dagen och använd tandtråd dagligen. Se även till att rengöra tungan med tandborsten eller med en tungskrapa. En stor del av de bakterier som kan ge upphov till dålig andedräkt sitter nämligen på tungan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *