Tag Archives: tandblekningspenna

Fungerar tandblekningspennorna på ICA?

tandblekningspennaOm du kikar lite närmare på hyllorna för tandkräm och tandborstar i de större mataffärerna kommer du att upptäcka att det faktiskt finns tandblekningspennor i sortimentet. Frågan är då om dessa tandblekningspennor fungerar?

Först ska sägas att tandblekningspennor främst är till för att man på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna fräscha upp redan blekta tänder. Det är praktiskt taget omöjligt att göra en hel tandblekning med en tandblekningspenna. För det första är det ganska omständligt. För det andra tar det mycket lång tid.

Tandblekningspennorna i mataffären innehåller samma blekmedel som det som normalt används när man bleker tänderna hos tandläkaren/på klinik eller hemma med ett tandblekningskit för hemmabruk, det vill säga karbamidperoxid. Skillnaden är att blekmedlet i mataffärens tandblekningspennor är mycket svagt. Det är främst ur säkerhetssynpunkt som tillverkarna har valt att minska dosen av den verksamma substansen. Om man vill bleka tänderna med en tandblekningspenna man köper på ICA eller någon annan mataffär får man räkna med en mycket stor mängd behandlingar innan man ser resultat. Dessutom är det en rekommendation att man har munnen öppen när man bleker tänderna. Det är ganska plågsamt att gå omkring med öppen mun under längre tid.

Mataffärernas tandblekningspennor kostar allt mellan 100-300 kronor. Det kan jämföras med ett tandblekningskit för hemmabruk som kostar någonstans mellan 300-500 kronor.

Blekning med tandblekningspenna

Tandblekningspennor blir idag allt mer populära. De kommer ofta med flera behandlingar i varje penna och verkar effektivt. En tandblekningspenna är billig och enkel att använda. Du bleker skonsamt bort fläckar, missfärgningar och får ett bländande vitt leende.

Du kan smidigt ta med dig en penna vart du än går. Pennorna innehåller effektivt blekningsgel som penslas direkt på tänderna. Till blekningspennornas största fördelar hör att de är enkla att använda och kan komma åt överallt i munnen. På grund av penselborsten blir det mycket enklare att komma åt även i de små hörnen.

En tandblekningspenna går även att använda på nätterna. Du kan pensla på tänderna strax innan sänggåendet och sova med medlet under hela natten.

Fördelar med tandblekningspenna

Fördelarna med tandblekningspennor är många, du slipper krångel med tandskenor, det går fort, är effektivt och du kan fort fixa bort fula fläckar på festen eftersom de enkelt går ner i väskan eller necessären. En tandblekningspenna är ofta billigare än ett tandblekningskit.

Nackdelar med tandblekningspenna

Nackdelen med en tandblekningspenna är att de inte är fullt lika effektiv som ett traditionellt tandblekningskit med tandskena.

Vart kan man köpa?

Vi rekommenderar dentaworks tandblekningspenna. Köp den genom att klicka på länken nedan.

Köp en tandblekningpenna av Dentaworks här >>

Är det bra att bleka tänderna hemma?

snygg tjejAtt bleka tänderna hemma är mycket billigare än att göra det hos tandläkaren.

Dock är det lite mer krångel att göra tandblekningen hemma. Det tar också oftast lite längre tid och resultatet håller inte lika länge. Men å andra sidan kan du enkelt göra om behandlingen när du vill och känner för det. Många väljer att gå till tandläkaren och bleka tänderna första gången, därefter bleker man dem hemma. Andra gör det hemma från första början. Att göra tandblekning hemma är inte så svårt och det ger inte mer biverkningar än att göra det hos tandläkaren. Det är i stort sett samma blekningsmedel man använder sig av. Skillnaden kan vara att tandläkaren ibland kan använda sig av ett starkare blekmedel och att tandläkaren ibland använder ljuskällor eller laser för att påskynda behandlingen.

Bleka tänderna hemma med blekgel

För att bleka tänderna hemma måste du ha tandblekningsskenor. Dessa kan du antingen skapa själv eller fixa hos tandläkaren. Om du har blekt tänderna hos tandläkaren eller på klinik tidigare så har du förmodligen redan skenor hemma. Du kan välja att gå till tandläkaren enbart för att fixa tandblekningsskenor. Du kan också köpa ett hemma-kit för att skapa dina egna tandblekningsskenor. Du väljer själv hur du vill göra. De som man gör hos tandläkaren blir individuellt utformade just för dina tänder och de är säkert mer hållbara också. Men de man gör själv fungerar lika bra och de är dessutom billigare. Om du vill göra dina egna skenor så använder du dig av en form som finns i hemma-kitet. Formen läggs i varmt vatten tills den går enkelt att forma som man vill. Därefter biter du i formen så att den formar sig efter tänderna. Sedan har du dina skenor klara. Det är bara att applicera blekmedel i skenorna och sedan låta verka tills blekningen är klar.

Läs om de om den bästa tandblekningen här.

Tandblekning med penna eller white strips

Förutom att bleka tänderna med blekgel kan du också använda dig av en tandblekningspenna eller bleka tänderna med white stripes. En tandblekningspenna är en speciell penna som innehåller blekmedel och som har en pensel längst fram. Med pennan applicerar du enkelt blekmedel på tänderna framför spegeln. White stripes är små klisterlappar med blekmedel på. Du klistrar dem på tänderna och låter verka, därefter tar du bort dem. Både tandblekningspenna och white strips fungerar bäst på enstaka tänder. Det är svårt att komma åt svåråtkomliga tänder och det tar också lång tid att applicera på samtliga tänder. Men om du bara har en eller ett par tänder som har missfärgningar så är det bra metoder att använda sig av. De är också mycket prisvärda och man kan enkelt bleka tänderna även på resande fot med dessa metoder.

Att bleka tänderna hemma fungerar oftast mycket bra. Du kan enkelt få den nyans du vill ha. Med ett hemma bleknings kit så gör du oftast en halvtimmes behandling en gång om dagen i några dagar tills du når önskad effekt. Det är enkelt att titta på tänderna och bestämma sig för när man har uppnått den nyans man eftersträvar. En tandblekning kan hålla i flera år, men allt beror på hur du sköter dina tänder, hur tjock tändernas emalj är, hur gammal du är och vilka vanor du har. Fördelen med att bleka tänderna hemma är att du kan upprepa behandlingen när du känner behov utav detta.