genomskinliga tänder

Tandblekning för grå eller genomskinliga tänder

Friska tänder kan blekas många nyanser. Du kan gå från att ha gula och missfärgade tänder till att få ett betydligt vitare leende, antingen på någon timme hos tandläkaren eller på några dagar och nätter med hemmablekning. Tänder som är skadade på insidan, till följd av exempelvis en hårdare stöt, kan dock inte blekas. Det beror på att en tandblekning bara fungerar på ett yttersta skiktet i tändernas emalj.

Med åldern antar tänderna naturligt en gråaktig nyans. Det är helt enkelt så att nervvävnaden i tanden långsamt förtvinar med ökande ålder. Den gråa nyansen kommer alltså inifrån tanden, vilket gör att det inte går att bleka bort den. Du kan fortfarande göra en tandblekning men du ska inte förvänta dig att få samma resultat som om dina tänder varit helt friska.

Åldern är ofta även en orsak till genomskinliga tänder, detta eftersom emaljen hela tiden slits. Ju tunnare emaljen blir desto mer genomskinliga blir tänderna. Om dina tänder är mer eller mindre genomskinliga ska du avstå från att göra en tandblekning. Det finns nämligen en risk att tänderna faktiskt kan se mörkare ut efter blekningen.

genomskinliga tänder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *