bild på estland

Tandblekning i Estland

bild på estlandDu visste kanske inte om det, men det finns en ganska stor marknad för estetisk tandvård i våra grannländer. De flesta svenskar som behöver göra estetiska ingrepp i munnen och som beslutar sig för att göra detta utomlands väljer att göra en resa till Estland och någon av städerna Tallinn, Tartu eller Pärnu. Vad är då anledningen för detta?

Jo, främst handlar det givetvis om priset. Det är klart mycket billigare att genomgå behandlingar inom estetisk tandvård i Estland än i Sverige. Att du i vissa fall kan få tillbaka pengar från Försäkringskassan genom tandvårdsförsäkringen är givetvis en annan stor fördel.

Hur är det då med tandblekning i Estland? Tandblekning är inte sådan tandvård som ersätts av Försäkringskassan eller landstinget. Du kan därför inte få tillbaka pengar genom tandvårdsförsäkringen. Dock är priserna på tandblekning i Estland bra mycket billigare än de är i Sverige, vilket gör att du sparar pengar. Det går heller inte att klaga på professionalismen på de estniska tandvårdsklinikerna. Emellertid måste du ju ta dig hela vägen till Estland för att göra behandlingen. Det kan kosta en del pengar. Dessutom blir det lite knepigt att göra ett återbesök för att undersöka resultatet och eventuellt göra en förbättringsblekning.

Det billigaste sättet att göra en tandblekning är att göra den hemma på egen hand med ett tandblekningskit för hemmabruk. Du behöver sällan betala mer än 300-400 kronor för ett sådant kit. Om du inte har några problem med dina tänder (tunn emalj, skador på tänderna, med mera) så kommer du att få ett alldeles utmärkt resultat med en hemmablekning. Du behöver inte heller oroa dig för att tänderna ska ta skada av behandlingen. Det enda obehag du kan drabbas av är snabbt övergående ilningar i tandhalsarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *