göteborg

Tandblekning i Göteborg

göteborgI storstaden Göteborg huserar många kliniker som specialiserar sig på tandblekning. En del av klinikerna använder egenutvecklade metoder för tandblekning, men de flesta erbjuder behandlingar som bygger på användning av blekgel (antingen Brilliant Smile eller Opalescence) och aktivering med värmelampa eller laserlampa. När du går till en klinik för tandblekning i Göteborg kan du vara säker på att få ett mycket gott resultat. Du kan normalt sett räkna med att bleka dina tänder upp till sju nyanser. Det är ett genomsnitt som ofta används som måttstock för om en tandblekningsklinik är bra eller inte. Har du friska tänder, som är extra mottagliga för tandblekningsbehandlingen, kan du ofta bleka tänderna fler nyanser än så.

Elitesmile

Elitesmile är en av de mest populära tandblekningsklinikerna i Göteborg. Anledningen är kanske att ryktet går om att många av stadens största personligheter med jämna mellanrum besöker kliniken för att fräscha upp sina tänder. En annan anledning kan dock vara att Elitesmile enbart gör tandblekningar och att man därför ses som specialister på just denna skönhetsbehandling.

Elitesmile använder sin egenutvecklade ELITE Smile-metod för tandblekningen. Med denna metod får du ett vitt och vackert leende på bara strax över en timme. Behandlingen är okomplicerad. Den första stunden av ditt besök på kliniken går åt till att putsa tänderna. Hos de flesta tandblekningskliniker måste du beställa tid för genomgång av tänderna i förväg, och dessutom betala extra för putsningen, men hos Elitesmile ingår putsningen i priset för tandblekningen. Sedan används den ofarliga substansen väteperoxid som blekmedel och en LED-lampa som katalysator (lampan ger ett blått, aktiverande ljus).

En sak som är lite speciell med Elitesmile är att varje del i tandblekningen sker med dina individuella förutsättningar som grund. Här används inga standardlösningar. Utifrån genomgången av dina tänder sker varje steg i blekningen på ett sätt som gör att du får ett så bra resultat som möjligt.

Webbadress: http://www.elitesmile.se/
Pris: 4 900 kr
Adress: Södra Vägen 4
Telefon: 031-16 51 65
E-post: info@elitesmile.se

Laserspecialisten

Laserspecialisten är, som namnet antyder, ett företag som fokuserar på allt som har med laserbehandlingar att göra. Hos Laserspecialisten i Göteborg kan du göra ett antal olika hudvårdsbehandlingar med hjälp av laser. Du kan även få några av de vanligaste estetiska operationerna utförda.

Laserspecialisten utför tandblekning med Brilliant Smile-metoden. Eftersom den som utför en tandblekning med denna metod måste vara certifierad av företaget bakom metoden kan du räkna med att dina tänder bleks på ett skonsamt och effektivt sätt. Innan personalen inleder tandblekningen kan du välja att en tandhygienist ser över dina tänder och putsar bort bland annat tandsten. En sådan putsning kan rekommenderas eftersom det annars finns risk för att resultatet av tandblekningen inte blir optimalt. Om du är osäker på om tandblekning är någonting för dig kan du givetvis boka in en tid för en kostnadsfri konsultation hos Laserspecialisten.

Webbadress: http://www.laserspecialisten.se/
Pris: 3 900 kr

Adress: Norra Allégatan 7
Telefon: 031-811 516
E-post: info@laserspecialisten.se

Alexiskliniken

Alexiskliniken är en specialist på tandblekning och har faktiskt blivit prisbelönat av företaget Brilliant Smile vid flera tillfällen. Som du säkert förstår är det alltså Brilliant Smile-metoden som används när du gör en tandblekning på denna klinik.

All personal som utför behandlingar med Brilliant Smile-metoden på Alexiskliniken är utbildade i metoden och dessutom certifierade. Du kan alltså lita på att få ett utmärkt resultat av tandblekningen, samtidigt som de eventuella bieffekter som kan uppstå vid en tandblekning, såsom till exempel ilningar, minimeras.

En tandblekning på Alexiskliniken tar cirka en timme. Det resultat du får av den timmen räcker ofta i långt över ett år. Om du sedan känner att du behöver fräscha upp tänderna något vid ett senare tillfället behöver du inte genomgå en fullständig behandling.

Webbadress: http://www.alexiskliniken.se
Pris: 4 190 kr för en timme (just nu specialpris på 1 795 kr)

Adress: Drottninggatan 25
Telefon: 031-120 800
E-post: info@alexiskliniken.se

Tandkliniken Pärlan

Tandkliniken Pärlan är inte en av de mest kända tandläkarpraktikerna i Göteborg. Det är dock en av de mer personliga. Och du kan alltid räkna med att få det bästa möjliga resultatet, oavsett vilken behandling eller vilket ingrepp du vill ha utförd.

Du kan inte göra tandblekning på plats på Tandkliniken Pärlan. Denna klinik arbetar i stället med hemblekning. Du gör först ett besök på kliniken för att få en översyn, inklusive putsning, av dina tänder. Vid detta besök provar du också ut de blekskenor som du sedan kommer att använda hemma. Du får med dig skenorna och blekningsgel hem. Under en eller två veckor använder du sedan blekskenorna antingen dagtid eller nattetid för att bleka tänderna på egen hand. Blekningsgelen du använder är helt ofarlig. Den verksamma substansen är det naturliga ämnet karbamidperoxid. Eftersom du har alla verktyg du behöver för att bleka tänderna hemma behöver du inte komma tillbaka till kliniken när du känner att effekten av tandblekningen börjar gå tillbaka.

Webbadress: http://www.tandklinikenparlan.se
Pris: 2 900 kr (hemblekning)

Adress: Wieselgrensplatsen 29
Telefon: 031-235 970
E-post: info@tandklinikenparlan.se

Göteborgs Dentalklinik

Göteborgs Dentalklinik är en av de fåtal aktörer i Göteborg som fokuserar enbart på tandblekning. Det som gör denna klinik lite speciell är att man använder en ultramodern tandblekningsmetod som få andra kliniker har tillgång till. Göteborgs Dentalklinik använder såväl blekningsgel som acceleratorlampa från företaget Beyond Polus.

Blekningsgelen skiljer sig inte märkvärt från den som används vid andra typer av tandblekning, men den lampa som används som katalysator för att förstärka blekningsgelens effekt är ganska speciell. Lampan är förmodligen den säkraste som finns på marknaden. Den filtrerar bland annat bort allt skadligt ljus samt den värme som kan ge upphov till bland annat ilningar i tandhalsarna. Dessutom blir resultatet alltid utmärkt. Göteborgs Dentalklinik är så säkra på sin behandlingsmetod att du får en resultatgaranti. Om det skulle visa sig att tandblekningen inte ger det resultat som du och kliniken kommer överens om (utifrån dina förutsättningar) så kan du få en gratis kompletterande tandblekning inom sex månader.

Webbadress: http://www.goteborgsdentalklinik.se/
Pris: 3 995 kr (Tandblekning by Beyond 90 minuter, 3×20 minuter tandblekning)
4 795 kr (Tandblekning by Beyond 90 minuter, inkl touch-up inom 6 månader)

Adress: Vasagatan 36 2tr (i KristinaKlinikens lokaler)
Telefon: 031-181 800
E-post: info@goteborgsdentalklinik.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *