uppsala

Tandblekning i Uppsala

uppsalaDet finns många högklassiga tandvårdskliniker i Uppsala. Det är kanske inte så konstigt. Det finns nämligen stora möjligheter för redan utbildade tandläkare att vidareutbilda sig i Uppsala. Dessutom är Uppsala en relativt stor stad, med en stor andel yngre invånare som vill ta hand om sitt yttre. Det stora utbudet av tandblekningskliniker kan göra valet av klinik lite tidsödande. Därför har vi samlat ihop fem mycket bra kliniker, som du kan läsa om här nedan. Om du bokar in ett besök på någon av dessa kliniker för tandblekning kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen och att du får ett mycket bra resultat på din tandblekning.

City Tandvård

City Tandvård är en relativt liten tandläkarpraktik som är belägen centralt i Uppsala. Här utförs alla typer av tand- och munvårdsbehandlingar, inklusive tandblekning. Hos City Tandvård kan du välja mellan tre typer av tandblekning. För det första kan du få tandblekning utförd på kliniken. Denna behandling sker i två steg. Först penslar en tandläkare på en blekningsgel på tänderna. Därefter belyses tänderna med en lampa för att aktivera den verksamma substansen i gelen. Proceduren upprepas en eller två gånger ytterligare. Det tar ungefär en timme att bleka tänderna på City Tandvård med denna metod.

För det andra kan du bleka enstaka tänder på kliniken. Det är en lämplig lösning om du till exempel har en enstaka tand som har blivit missfärgad på grund av skada. För det tredje erbjuds hemblekning där du först får prova ut blekskenor på kliniken och sedan utför tandblekningsprocessen hemma.

Webbadress: http://www.citytandvard.se
Pris: Hemblekning en käke: 1 800 kr, Blekning på kliniken, en käke: 2 300 kr

Adress: S:t Olofsgatan 11 (vid Stadsbiblioteket)
Telefon: 018-12 42 10
E-post: bodil.hagnell@ptj.se

RB Tandreglering och Tandvård

Tandvårdskliniken RB Tandreglering och Tandvård är en aktad aktör i Uppsala. Många tusentals Uppsalabor har fått tänder lagade och rengjorda på denna klinik genom åren. Kliniken är toppmodern. Det märks inte minst på utbudet av behandlingar och ingrepp. På senare tid har kliniken även börjat erbjuda tandblekning.

Hos RB Tandreglering och Tandvård erbjuds tandblekning med Opalescence-metoden. Du kan inte få tandblekningen utförd på kliniken, utan det är hemblekning som gäller. Du behöver dock inte oroa dig för att detta skulle kunna innebära att du får ett sämre resultat, eller att dina tänder och tandkött på något sätt skulle skadas. Du får en mycket bra genomgång av hur du ska gå tillväga för att få det bästa resultatet av tandblekning. Dessutom är Opalescence-metoden mycket säker.

Vid ditt första besök på kliniken går en tandhygienist över dina tänder och putsar bort större missfärgningar samt tandsten och beläggningar. Om du har missfärgade kronor eller fyllningar kan du även få dessa utbytta. Du får också göra ett avtryck av dina tandrader så att exakt avpassade blekningsskenor kan tillverkas. Vid ett andra besök får du information om hemblekning samt får med dig blekningsskenorna och en speciellt anpassad blekgel.

Webbadress: http://www.orthodent.se
Pris: kontakta kliniken

Adress: Drottninggatan 1B
Telefon: 018-10 10 50
E-post: info@orthodent.se

Uppsalakliniken

Uppsalakliniken är en relativt ny bekantskap för uppsalaborna. Det var 2007 som kliniken slog upp portarna. På kliniken utförs såväl allmäntandvård som specialisttandvård och även viss estetisk tandvård, där tandblekning ingår. Du hittar kliniken på Klostergatan 1, mitt i centrala Uppsala.

På Uppsalakliniken kan du välja mellan tandblekning på plats på kliniken eller tandblekning hemma. För det senare alternativet använder du blekningsskenor som tillverkas på kliniken efter ett avtryck av dina tandrader. Du får med dig en blekningsgel som är speciellt anpassad för kvaliteten på dina tänder för att blekningen ska bli så effektiv och samtidigt så skonsam som möjligt.

Webbadress: http://www.uppsalakliniken.com/
Pris: Kontakta kliniken

Adress: Klostergatan 1 (mittemot Gotlands nation)
Telefon: 018-13 70 80
E-post: Ingen uppgift

Kristallenkliniken

Kristallenkliniken i Uppsala är en ”vanlig” tandläkarpraktik som utför många typer av mun- och tandvårdsbehandlingar, inom såväl allmän tandvård som specialisttandvård. Som en modern tandvårdsklinik erbjuder man även tandblekning. Den metod som används är tandblekning med blekningsgel och zoom-lampa.

När du kommer till kliniken för att göra en tandblekning görs först en nyansanalys där du ser vilken nyans på tänderna du för närvarande har. Vid puts och polering av tänderna ser tandhygienisten vilken kvalitet dina tänder håller. Du får då reda på hur många nyanser du förväntas kunna bleka tänderna. Därefter görs avtryck av dina tandrader så att kliniken kan tillverka blekningsskenor. Dessa skenor kan du använda för att fräscha upp dina tänders färg hemma vid ett senare tillfälle. Skenorna används dock inte vid tandblekningen på kliniken. Sedan sker själva blekningen. Den sker enligt en process där man först penslar på en blekgel på tänderna för att sedan belysa tänderna med en zoom-lampa. Processen utförs totalt tre gånger. Efter en avslutande fluorbehandling för att  tänderna ska få ett extra skydd kan du lämna kliniken med ett helt nytt leende.

Webbadress: http://www.kristallenkliniken.se
Pris: Kontakta kliniken

Adress: Axel Johanssons gata 4 (Årsta/Fyrislund)
Telefon: 018-10 52 00
E-post: info@kristallenkliniken.se

Wallingatan 1

Wallingatan 1 är en tandläkarpraktik som erbjuder mer än bara allmän tandvård. Bland annat kan du boka tid för skönhetsbehandlingar med Botox eller Restylane. Givetvis erbjuds även tandblekning. Bokar du tid för tandblekning på Wallingatan 1 inleds tandblekningsprocessen med att tandläkaren grundligt rengör och putsar tänderna. Därefter tas avtryck av tandraderna. Sedan tillverkas blekningsskenor som är helt individuellt anpassade. Just att rengöringen och putsningen ingår i priset för tandblekningen gör att praktiken Wallingatan 1 står ut lite från mängden. Hos de flesta andra tandläkare och tandblekningskliniker får du betala extra för denna tjänst.

Själva blekningen utför du sedan i hemmet, med de blekningsskenor du har fått tillverkade samt en blekningsgel som är speciellt anpassad för kvaliteten på dina tänder. Eftersom du sedan har skenorna hemma kan du enkelt fräscha upp tänderna vid ett senare tillfälle när du upplever att tänderna börjar tappa sin vita färg.

Webbadress: http://www.wallingatan1.se
Pris: 2 800 kr (inkl tandrengöring och putsning)

Adress: Wallingatan 1
Telefon: 018-444 33 55
E-post: kontakt@wallingatan1.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *