airflow

Tandblekning med air flow

airflowDet finns mängder av olika tekniker och metoder för tandblekning. En del kan du utföra själv, till exempel tandborstning med milt slipande tandkräm, blekning med stripes och tandblekningspennor samt blekning med tandblekningskit för hemmabruk. Andra metoder kräver professionell kompetens. Till dessa hör tandblekning med aktiverande värme- eller laserlampor.

De tandblekningsbehandlingar du kan utföra hos en tandläkare eller på en skönhetsklinik kostar en del pengar. Du behöver inte pantsätta hus och hem men du kommer bli åtminstone ett par tusenlappar fattigare. Visserligen är det en investering i ditt välbefinnande, men kostnaden kan verka avskräckande. En billigare variant av professionell tandblekning är den metod som brukar kallas air flow.

Air flow som tandblekningsmetod

Tandblekning med air flow är en skonsam och enkel metod. En tandläkare eller tandhygienist går över tand för tand och polerar bort de ytligaste missfärgningarna med ett speciellt munstycke som blandar en koncentrerad luftstråle med bikarbonat och vatten. Du kanske har hört talas om att du kan få en vitare nyans på tänderna genom att borsta tänderna med bikarbonat? Det är samma koncept som används i air flow-metoden.

En behandling med air flow kan användas för sig själv eller i kombination med en tandblekning med väteperoxid och aktiverande lampa. I det senare fallet fungerar behandlingen som ett förberedande steg. En tandblekning med enbart air flow-metoden ger en viss förbättring av tändernas nyans, men du ska absolut inte räkna med att kunna bleka tänderna upp mot sju nyanser, vilket du kan förvänta dig om du gör en tandblekning med väteperoxid. Den stora fördelen med air flow är dock kostnaden. Det kostar mellan 500-700 kronor att göra en behandling med air flow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *