Tjej som blekt tänderna hemma

Tandblekning hemma

Tjej som blekt tänderna hemma Om du inte har bott i en enslig stuga i skogen utan förbindelse med omvärlden i över ett decennium, vet du garanterat om att du idag har möjlighet att göra en professionell tandblekning hemma. Du behöver inte längre gå till en tandläkare eller skönhetsklinik och betala ett ganska stort antal tusenlappar för att få vitare tänder. Om du redan har gjort en tandblekning hemma så är du förmodligen mycket nöjd med ditt resultat. Om du går i tankar om att beställa ett så kallat tandblekningskit för hemmabruk, men vill ha lite mer information innan du slår till, så föreslår vi att du läser vidare.

Så här fungerar tandblekning hemma

När du beställer ett tandblekningskit för hemmablekning får du hem en liten box med blekskenor, blekgel, ett häfte med instruktioner och en nyanskarta. Nyanskartan använder du för att jämföra dina tänder dels före och dels efter varje behandling för att se vilken effekt tandblekningen har.

Det första du ska göra är att forma blekskenorna efter dina tänder. Skenorna är tillverkade i ett plastmaterial som blir formbart vid exponering av värme. Först värmer du upp vatten till ungefär 60-70 grader. Därefter stoppar du ner blekskenorna i vattnet i några sekunder för att sedan direkt placera dem på dina tandrader och trycka till så att plasten formar sig efter tänderna. Därefter sköljer du skenorna i kallt vatten i någon minut så att plasten stelnar igen.

Nästa steg är att borsta tänderna och gå över tänderna med tandtråd. Därefter applicerar du den medföljande blekgelen i skenorna och placerar skenorna i munnen. Sedan ska du bara låta blekningen ha sin gilla gång. Du kan bleka tänderna medan du gör hushållssysslor, tittar på TV eller sover. De flesta som bleker tänderna med ett tandblekningskit för hemmabruk bleker tänderna i upp till fyra timmar åt gången. Kom ihåg att varje blekningstillfälle bör överstiga en timme, detta för att själva blekningen inte sätter igång förrän efter 20-30 minuter. Det beror på att den verksamma substansen i blekgelen (oftast karbamidperoxid) först måste brytas ner (till väteperoxid). Hur många gånger du behöver göra en behandling beror på hur gula och/eller missfärgade tänderna är.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Om du genomför en behandling dagligen under en veckas tid kommer du garanterat att få ett synligt resultat. Dina tänder kommer att bli vitare, förutsatt att dina tänder är mottagliga för behandlingen. För tänder som har antagit en gråaktig nyans med ökad ålder finns dock inga garantier för att tandblekningen kommer att bli lyckad. Detsamma gäller om du har ”genomskinliga” tänder, det vill säga tänder där emaljen är mycket tunn. Viktigt att komma ihåg är också att blekgelen bara kan bleka frisk emalj. Lagningar, fyllningar och kronor kan inte blekas. Resultatet beror givetvis också på hur missfärgade dina tänder var från början. Ju större missfärgningar, desto längre behandlingstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *